Ωράριο Λειτουργίας: 10.00-21.00 Δευ-Παρ 11.00-17.00 Σαβ
Καλέστε μας στο (+30) 2310865415 - 2312203022

Θεραπεία Υπεριδρωσίας με Laser Smartlipo

Εισάγετε τα στοιχεία σας για να κλείσετε το ραντεβού σας.

*
*
*
Οι ασθενείς που πάσχουν από μασχαλιαία υπεριδρωσία, υγραίνουν τα ρούχα τους μέσα σε μερικά μόλις λεπτά με αποτέλεσμα να χρειάζονται να τ’ αλλάζουν συχνά, γεγονός ιδιαίτερα ενοχλητικό, που τους δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά τους στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Στη χώρα μας θεωρείται ότι τουλάχιστον 100,000 συνάνθρωποί μας πάσχουν από μασχαλιαία υπεριδρωσία, στους περισσότερους από τους οποίους προκαλεί κοινωνικό και ψυχολογικό πρόβλημα. Σε θέματα υγείας, η υπερβολική έκκριση ιδρώτα είναι το έδαφος για δευτερογενείς μικροβιακές μολύνσεις στο μόνιμα υγρό δέρμα, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις ο ασθενής μπορεί να πάθει αφυδάτωση.

Ποιά είναι η θεραπεία της εστιακής μασχαλιαίας υπεριδρωσίας;

Η χειρουργική αντιμετώπιση (συμπαθεκτομή) δίνει μόνιμη λύση στο πρόβλημα αυτό, ωστόσο είναι υψηλού ρίσκου, μεγάλης διάρκειας χειρουργείο και απαιτεί γενική νάρκωση, ενώ υπάρχει και η περίπτωση της αντισταθμιστικής υπεριδρωσίας.
Η λύση της εκτομής δέρματος μετά από χαρτογράφηση απαιτεί επίσης χειρουργείο και αφήνει μία μεγάλη ουλή και για το λόγο αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Εναλλακτική θεραπεία που πρέπει όμως να επαναλαμβάνεται κάθε 5-6 μήνες, γιατί δεν δίνει μόνιμο αποτέλεσμα στην εστιακή μασχαλιαία υπεριδρωσία είναι η τοπική ενδοδερμική εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης Α (ΒΟΤΟΧ). Και αυτή είναι ιδιαίτερα επίπονη, απαιτεί επαναλαμβανόμενες συνεδρίες και είναι οικονομικά ασύμφορη σε βάθος χρόνου.

Η συστηματική αγωγή (φάρμακα) για την υπεριδρωσία δεν μπορεί να δοθεί σε όλους τους ασθενείς και έχει περιορισμένη χρήση λόγω πολλών ανεπιθύμητων ενεργειών (π.χ. ξηρότητα στόματος, δυσκοιλιότητα κτλ.).

Η ιοντοφόρηση έχει πρόσκαιρο αποτέλεσμα που διαρκεί ελάχιστα, απαιτεί συχνές θεραπείες και δεν μπορεί να γίνει στην μασχαλιαία υπεριδρωσία (υπάρχει αντένδειξη).

Τη μόνιμη, μη χειρουργική και σχετικά ανώδυνη λύση στο πρόβλημα της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας δίνει τα τελευταία χρόνια η εφαρμογή του LASER Smartlipo Triplex. Η εφαρμογή του smartlipo LASER στη μασχαλιαία υπεριδρωσία είναι πολύ διαδεδομένη στην Αμερική και στη Μεγάλη Βρετανία, αποτελεί ιατρικώς αποδεκτή και ασφαλή μέθοδο με πολλές κλινικές μελέτες και με ποσοστό περισσότερο από 90% θετικό feedback από ασθενείς και ιατρούς.

To LASER μέσω μίας πολύ λεπτής οπτικής ίνας εφαρμόζεται στις μασχάλες στην περίπτωση της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας προκαλώντας σημαντική ελάττωση του παραγόμενου ιδρώτα με μόνιμα αποτελέσματα. Η εφαρμογή γίνεται ενδοδερμικά καθώς το laser καταστρέφει τους ιδρωτοποιούς αδένες της μασχαλιαίας χώρας και το αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό μόλις από το πρώτο 24ωρο, μόλις υποχωρήσει το οίδημα στην περιοχή της μασχάλης.

Πότε πρέπει να γίνεται η εφαρμογή του Laser στην μασχαλιαία υπεριδρωσία;

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται εναλλακτικά της χρήσης Botox (βοτουλινικής τοξίνης), η οποία δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα, καθώς πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 6 μήνες, με συνέπεια να αυξάνεται το κόστος και η ταλαιπωρία του ασθενούς. Επίσης εφαρμόζεται τελευταία και εναλλακτικά της χειρουργικής αντιμετώπισης της υπεριδρωσίας, γλιτώνοντας από μεγάλη ταλαιπωρία τους πάσχοντες από το πρόβλημα αυτό.

Αντίθετα, η θεραπεία με Laser Smartlipo έχει μόνιμα αποτελέσματα, καθώς επιτυγχάνει μείωση έως και εξάλειψη του ιδρώτα στην περιοχή που πάσχει από υπεριδρωσία, χωρίς να χρειάζεται επανάλειψη της εφαρμογής!

Πώς ακριβώς γίνεται η εφαρμογή του Laser Smartlipo Triplex στην μασχαλιαία υπεριδρωσία;

Πριν την εφαρμογή του Laser γίνεται χαρτογράφηση της περιοχής της μασχάλης με το test υπεριδρωσίας (minor test). Στη συνέχεια ακολουθεί επάλειψη με τοπική αναισθητική κρέμα και η έγχυση ενέσιμου αναισθητικού (Xylocaine) με ειδική ανώδυνη τεχνική, ώστε η θεραπεία να είναι τελείως ανώδυνη και καλά ανεκτή από τον ασθενή. Δεν αφήνει ερυθρότητα ή ερεθισμό στην περιοχή, παρά ελάχιστο οίδημα, το οποίο υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες. Δεν απαιτείται επίδεσμος ή κάποια κάλυψη στην περιοχή μετά την εφαρμογή του laser, απλά ο ασθενής θα πρέπει να αποφύγει το πλύσιμο με ζεστό νερό το πρώτο 24ωρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας με LASER επικοινωνήστε με τον επιστημονικό μας υπεύθυνο στα τηλ. 2312203022, 2310865415.

Στην παρακάτω εικόνα απεικονίζεται αριστερά το test υπεριδρωσίας (Minor test) πριν την εφαρμογή του LASER. Στη δεξιά εικόνα είναι εμφανής η μείωση των ενεργών ιδρωτοποιών αδένων κατά 70%-80% σύμφωνα με το τεστ υπεριδρωσίας περίπου 2 μήνες μετά την εφαρμογή του LASER:

hyperhidrosis_before_after_laser

Εδώ απεικονίζεται η εξέλιξη των κατεστραμμένων ιδρωτοποιών αδένων στους 3, 6 και 12 μήνες μετά την εφαρμογή του LASER σύμφωνα με το test υπεριδρωσίας, καθώς και η βαθμολόγηση του εναπομείναντος ιδρώτα κατά HDSS (πηγή: www.cynosure.com).

hyperidrosis_before_after

Η ιστολογική απεικόνιση των ιδρωτοποιών αδένων της μασχαλιαίας περιοχής πριν και μετά την εφαρμογή του LASER:

histology_hyperidrosis

Κλείστε Ραντεβού