Ωράριο Λειτουργίας: 10.00-21.00 Δευ-Παρ 11.00-17.00 Σαβ
Καλέστε μας στο (+30) 2310865415 - 2312203022

SmartLipo Laser Λιπόλυση

Εισάγετε τα στοιχεία σας για να κλείσετε το ραντεβού σας.

*
*
*

Τι είναι η Laser λιπόλυση και η θεραπεία Smartlipo;

Η λέιζερ λιπόλυση (laserlipolisi) με το τελευταίας τεχνολογίας τρίτης γενιάς Smartlipo Laser, το Smartlipo Triplex, είναι μια νέα ασφαλής επαναστατική ελάχιστα έως καθόλου επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους που αντιστέκεται στην άσκηση και στη δίαιτα και έχει μόνιμο αισθητικό αποτέλεσμα.
Η θεραπεία Smartlipo είναι κλινικά δοκιμασμένη και εγκεκριμένη από το FDA της Αμερικής από το 2006, ωστόσο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στο νέο τρίτης γενιάς μηχάνημα LASER Smartlipo Triplex της αμερικάνικης εταιρίας Cynosure, το οποίο είναι πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό από της πρώτης και δεύτερης γενιάς Smartlipo, τα οποία εφαρμόσαμε με επιτυχία στη Μ. Βρετανία από το τέλος του 2006.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία Smartlipo;

Η θεραπεία Smartlipo στηρίζεται στην άμεση εφαρμογή του λέιζερ (Nd:Yag Laser) μέσω μιας ειδικής οπτικής ίνας που τοποθετείται στο υποδόριο λίπος των περιοχών με τοπικό πάχος αφού έχει επιτευχθεί τοπική αναισθησία στις περιοχές αυτές.

Laser Λιπόλυση ΘεσσαλονίκηΗ Smartlipo laser λιπόλυση, είναι ουσιαστικά η επίδραση του laser κατευθείαν στα λιπώδη κύτταρα, η οποία προκαλεί αφενός τη λύση της μεμβράνης αυτών με μηχανικό τρόπο και αφετέρου τη μόνιμη καταστροφή τους με την αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλεί επιλεκτικά στην περιοχή δράσης της λέιζερ ακτίνας, χωρίς την καταστροφή των υποκείμενων ιστών και του δέρματος.

Με απλά λόγια, το λέιζερ «λιώνει» το υποδόριο λίπος και το μετατρέπει σε ένα λεπτόρρευστο υγρό, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό με φυσιολογικούς μηχανισμούς ενώ μπορεί και να αναρροφηθεί με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και με ειδική τεχνική από ότι στην παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης, με τη χρήση της ειδικής πολύ λεπτής (διαμ. 1,5mm) smartlipo κάνουλας.

 

Μετά από πόσο χρονικό διάστημα γίνονται αντιληπτά τα αποτελέσματα με αυτή τη θεραπεία;

Τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής γίνονται αντιληπτά μετά από 4-6 εβδομάδες ενώ το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε ένα διάστημα από δύο μέχρι τρεις μήνες, καθώς εξαρτάται και από υποκειμενικούς παράγοντες, όπως είναι ο μεταβολισμός, η διατροφή, η άσκηση και ο τρόπος ζωής του ασθενούς.

Smartlipo Laser Λιπόλυση ή παραδοσιακή λιποαναρρόφηση;

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι και οι βασικές διαφορές από την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση. Η λέιζερ λιπόλυση είναι ελάχιστα επεμβατική, καθώς δεν απαιτεί τομή παρά μία οπή διαμέτρου μόλις ενός χιλιοστού, η οποία είναι αρκετή για την είσοδο της οπτικής ίνας του smartlipo! Δεν χρησιμοποιούνται ράμματα και η επούλωση του μικρού αυτού τραύματος διαρκεί μόλις 24 ώρες. Έτσι δεν αφήνει ουλή, ενώ επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές του συνήθειες αμέσως μετά τη θεραπεία του! Για περισσότερα δείτε στο “Πλεονεκτήματα Smartlipo”.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;

Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία με μίγμα τοπικού αναισθητικού το οποίο εφαρμόζεται πριν την εφαρμογή του λέιζερ. Η τοπική αυτή αναισθησία διαρκεί δύο με τρεις ώρες και δεν επηρεάζει τη γενική κατάσταση του ασθενούς. Δεν χρησιμοποιείται μέθη ούτε καταστολή, ο ασθενής έχει όλες τις αισθήσεις του και συμμετέχει ο ίδιος στην επίτευξη της θεραπείας του. Περισσότερα στο “Μέθοδος αναισθησίας”.

Μετά τη θεραπεία ο ασθενής πρέπει να εφαρμόσει στην περιοχή ελαστική συμπιεστική επίδεση (ειδικά λαστέξ) την οποία διατηρεί μόλις μία εβδομάδα (για περιοχές όπως η κοιλία και οι μηροί) ή 3-4 μέρες για περιοχές όπως είναι οι βραχίονες και τα γόνατα. Για το πρόσωπο η επίδεση διατηρείται μόλις ένα 24ωρο. Περισσότερα στο “Οδηγίες για μετά τη θεραπεία”.

Η μέθοδος smartlipo έχει πολύ γρήγορη αποθεραπεία, δεν απαιτεί νοσηλεία, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε πολλές άλλες περιοχές του σώματος εκτός από την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς, όπως στα χέρια, στο πηγούνι, στα γόνατα, στη πλάτη, καθώς και σε άλλες περιοχές τοπικού πάχους. Αν η περιοχή τοπικού πάχους είναι μεγάλη, τότε η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια στην ίδια περιοχή μετά το χρονικό διάστημα των 5 μηνών (σύμφωνα με το Βρετανικό Πρωτόκολλο Θεραπείας Smartlipo). Γενικά όταν γίνεται σωστή επιλογή του ασθενούς και των περιοχών με τοπικό πάχος, απαιτείται μόλις μία θεραπεία λέιζερ λιπόλυσης για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζω για την Laser Λιπόλυση με Smartlipo;

Το τρίτης γενιάς Smartlipo Triplex έχει laser με τρία διαφορετικά μήκη κύματος, από τα οποία το ένα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συντελώντας έτσι στην εμφάνιση ενός λείου και σφριγηλού δέρματος στις περιοχές όπου εφαρμόζεται το smartlipo και υπάρχει από πριν χάλαρωση (πχ. έσω μηροί, διπλοσάγονο) αντίθετα με την παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης, η οποία μπορεί να αφήσει το δέρμα χαλαρό και με ατέλειες.

Ο ασθενής θα πρέπει να απέχει από την έντονη άσκηση (στο γυμναστήριο) και από σάουνες, θερμά λουτρά και ηλιποθεραπεία για περίπου 10 μέρες μετά τη θεραπεία του, ενώ πρέπει να αποφύγει και το εν τω βάθει μασάζ για περίπου 2 εβδομάδες. Σε γενικές γραμμές επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής μετά από δύο με τρεις μέρες.

Smartlipo Vs Λιποαναρρόφηση

10 σοβαροί λόγοι για τους οποίους η θεραπεία Smartlipo Laser λιπόλυση πλεονεκτεί έναντι της κλασσικής μεθόδου λιποαναρρόφησης και άλλων μεθόδων

smartlipo_thumbnail2

Πλεονεκτήματα θεραπείας Smartlipo

Τα πλεονεκτήματα της επαναστατικής θεραπείας Smartlipo και οι διαφορές από την παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης και των άλλων μεθόδων λιπόλυσης

smartlipo_thumbnail3

Φωτογραφίες πριν-μετά τη θεραπεία Smartlipo

Δείτε μερικά από τα περιστατικά της κλινικής μας

smartlipo_thumbnail4

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs)

Οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία smartlipo από τον πιο ειδικό

Κλείστε Ραντεβού